2011. 04. 04.

Budapest 100 programjaink


Kedves Városi Embertársunk!
A Budapest Beyond Sightseeing csapata évek óta indít ingyenes városi programokat kiemelt kulturális eseményekhez kapcsolódva. Idén a 'Budapest 100' alkalmából április 10-én vasárnap egy rendhagyó sétával és egy Ferencvárosi bérházban zajló belső programra várjuk az érdeklődőket.
Tartsanak velünk a 100 éves budapesti épületek ünnepén!

100 éves a Százados úti Művésztelep! Séta a Budapest Beyond Sightseeing és a Százados úti Művésztelep szervezésében

A Nyócker mélyén ma is zöldben és békében alkotnak kiváló magyar művészeink. Budapest első művésztelepét 100 éve építették, fénykorában rózsalugasokkal, szökőkutakkal, napfényes műtermekkel kényeztette a művészeket. Számos jelentős magyar művész élt, és alkotott itt; Medgyessy Ferenc, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Búza Barna, Bereményi Géza, hogy csak néhányukat említsük. Jöjjön velünk; ismerje meg őket és alkotóhelyüket! Ünnepeljük együtt a művésztelep 100. születésnapját!

Találkozó: 2011. április 10-én, vasárnap 16 órakor, a Stadionok metrómegálló Hungária körút felöli bejárata előtt. A program körülbelül egy órás lesz. A sétát vezeti: Budapest Beyond Sightseeing. A séta ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Budapest 100 - Ráday 9

Régi ház az új metropoliszban

Előkelő lépcsőház, gyönyörű domborművek, tágas belső terek, nemzetközi lakóközösség, csendes múlt és hangos jelen – ez a Ráday 9.
Csodabogarak, kedves idős hölgyek, vagány magyar és külföldi fiatalok, babák, óriási és aprócska kutyák, egy homlokzat a nyüzsgő utcára és egy a még nyüzsgőbb iskolaudvarra – itt lakunk. Nap, mint nap velünk él a történelem: a kapu mellett látható a régi szomszéd emléktáblája, Nagy Ferenc miniszterelnöké, akit mindkét XX. századi diktatúra üldözött, s akit végül a történelem viharai külföldre száműztek. Folyamatosan átéljük és értékeljük a vallási sokszínűséget, hasonlóan azokhoz az időkhöz, amikor 100 éve otthonunk felépült: „saját” zsinagógánk van (egyenlőségpárti közösséggel, ahol hölgy a rabbi), és számtalanszor megfordulnak az ódon falak közt katolikus papok, sőt egy püspök is.

A lakóközösség és a Budapest Beyond Sightseeing szervezésében most múltidéző és jelenbejáró programra hívjuk az érdeklődőket: sétára, beszélgetésre, felüdítő mozgásra és olyan tanulásra, ami szinte észrevétlenül hozza el a tudást mindannyiunknak.

A program helyszíne és időpontja: Budapest IX. Ráday u. 9. ; 2011. április 10. vasárnap 11 óra. A program ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

www.budapest100.hu
www.beyondbudapest.hu

Nincsenek megjegyzések: