2009. 02. 09.

Tavaszmező - Művészkert akcióban


Springfield környéke több nevezetességgel is büszkélkedhet. Van, aki rettegve suhan át a híres utcán esténként. Ha Te is ezt tennéd, kérünk olvasd tovább!
Félúton a Horváth Mihály tér és a Mátyás Akadémia között láthatók: a Milleniumra épült Műszaki Főiskola épületek; Bp. talán legrégibb pléh Krisztusa (mindig friss virággal); és az egykori 'Seenger féle kőfaragó ház'. Ennek a nevezetes háznak omladozó kőarcai és 56-os lenyomatai vannak. Olyan, mintha mindent bírna 150 éve, csak mi nem bírtuk egy fél éve és lebontással fenyegettük. Pedig, freskó a lépcsőházban + kopottas márványborítás, Magyarország egyetlen állandó Roma művészeti kiállítása és még mi minden bujkál a romos külső mögött. Ennek a helynek lelke van. Voltak, akik ezt szerencsére megérezték és a tettek mezejére léptek. Ajánjuk Őket figyelmetekbe:

"Meghívó
A Tavaszmező - Művészkert civil kezdeményezés és Rév8 Zrt. szeretettel meghív minden érdeklődőt a Budapest VIII., Tavaszmező u. 6. számú épület leendő hasznosítási tervét közösségi tervezéssel kidolgozó projekt nyilvános rendezvényére.
A rendezvényen előad: Alföldi György, DLA
Rév8 Zrt., vezérigazgató
Az előadás a közösségi részvétellel történő tervezési folyamat egyik kiindulási pontjaként, elhelyezi az épületet és környezetét a józsefvárosi kerületfejlesztési stratégia által meghatározott koncepcionális és a kerületi építési szabályzat definiálta jogszabályi környezetben.
Helyszín: Bp., VIII. Tavaszmező u. 6.
a Roma Parlament Sarasate rendezvényterme
Időpont: 2009. február 11. (szerda) 17h"

Nincsenek megjegyzések: