2009. 01. 18.

Boldog Új Év

Kedves Barátaink!

Először is Boldog Új Évet Kívánunk. Nektek és a Nyolcadik kerület támogató lakosainak egyaránt. A Karácsonyi Ajándék sétáink lezárultak. A fenti kép az év leghidegebb napján és a Beyond Budapest történetének legfagyosabb túráján készült.
Ha valaki azt érezné, hogy szerencse híján van idén, látogasson el Józsefvárosba és fohászkodjon a kéményseprőhöz. A Bródy Sándor utcában áll egy ház, amit Hild József tervei szerint építettek. Az épület homlokzatán strázsál egy 150 éves fa kéményseprő, aki túlélte az amerikai láncosbombákat, az orosz és német átvonulást. Remélhetőleg hamarosan megszépül a homlokzat és vele együtt a kéményseprő is. Hogy hol találjátok a szerencse szobrot? Félúton a Gutenberg tér és a Magyar Rádió között.

A boldog új év rögtön egy kedvcsináló Építészfórumos cikkel kezdődik Biczó Gabriella Nyócker élménye alapján.
De nem maradhat ki a sajtószemléből néhány 'helyi' érdekeltségű blog sem:
8ker blog - Józsefváros, civil szemmel
http://8ker.blog.hu/
Budapest Jövője - egy kiemelt ajánlat az Erkel Színházról
http://budapestjovoje.freeblog.hu/tags/bp08/
Mágnásfertály - egyenes adás a Palotanegyedből
http://magnasfertaly.blogspot.com/
Műteremház blog - Vidám Zsírdisznó Klub
http://lmv.hu/node/3021

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Új év - új események...

Kedves Érdeklődők!

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület küldetésnyilatkozatában felvállalta az Európa Belvárosa Programmal kapcsolatos lakossági igények felmérését és összehangolását, valamint azt is, hogy civil résztvevőként mindezt közvetíti a döntéshozó önkormányzat felé. Az Egyesület ennek megvalósítása érdekében indította el a negyedben élő, dolgozó polgárok véleményének és igényeinek megismerésére a
PALOTANEGYEDI ESTÉK RENDEZVÉNYSOROZATOT,
amelynek alkalmait – a januári lakossági fórumon elhangzott igényeket is figyelembe véve – havi rendszerességgel rendezi meg.

A soron következő rendezvény 2009. február 25-én este lesz, bővebben a Mágnásfertályon!