2008. 04. 15.

Critical Mass gyülekező a Nyóckerben

Kedves Barátaink! Gyertek el Ti is a judapest.org és a palotanegyed.hu által szervezett bringás találkára. Így a Nyóckerből egy szép kis csapat képviselheti magát a Critical Mass-en:
A Critical Mass (http://www.criticalmass.hu/) egy óriási, ma már tízezreket megmozgató városi bringás felvonulás. A felvonulás résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnénk, hogy Budapesten is emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya. Ehhez az is szükséges, hogy a magyarországi és fővárosi kerékpáros infrastruktúra az európai példákat követve tovább bővüljön, biztosítva a káros hatások nélkül is hatékony közlekedési mód elterjedését.
A CM startja vasárnap lesz, 16:30-kor indul a menet a Deák térről. Egy útvonala van, ez a főcsapása a menetnek. Viszont azoknak, akik ezt keveslik, vagy szeretnének másokkal menni már a találkozóra is, azoknak találták ki a “csillagtúrákat”. A csillagtúrák lényege, hogy a Critical Mass kiindulópontjához (ápr. 20., 16:30, Deák tér) szervezett menetek indulnak a város különböző pontjairól. Ez azért nagyon jó, mert így sokkal több közös vonulós, mosolygós élmény jut mindenkinek, a várost pedig mindenhol ellepik a bringások.
A JP is indít ilyen (dávid)csillagtúrát! A mi találkozónk 15:00 órakkor lesz a Múzeumkertben (a Nemzeti Múzeum lépcsői előtt). Mindenkit szívesen látunk!

Nincsenek megjegyzések: