2009. 04. 07.

Műemléki Világnap ÁPRILIS 18.

Gyertek el Ti is!
Ne csak akkor, ha ismertek minket!
Ne csak akkor, ha beadtátok a Mesél a Palotanegyed pályázatot!
Ne csak akkor ha a Nyolckerben laktok!
Gyertek mindenképpen!
ÁPRILIS 18. 10:00 Uránia Nemzeti Filmszínház
Műemléki Világnap a Palotanegyedben

Egész napos programmal készül a Budapest Beyond Sightseeing és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület a Műemléki Világnapra! Április 18-án délelőtt ünnepélyes keretek között kerül sor a Mesél a Palotanegyed... címmel meghirdetett örökségvédelmi pályázat eredményhirdetésére az Europa Nostra-díjas Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol megismerhetjük a győztesek pályamunkáit a Budapest Beyond Sightseeing rendhagyó idegenvezetésével.
Délután a palotanegyedi uzsonnán lehet elkölteni a szombati ebéd utáni desszertet "saját tarisznyából" a Mikszáth téren - belépő: egy tányér (lehetőleg) saját készítésű sütemény vagy gyümölcs, sajt, fagylalt, csokoládé. Addigra már várhatóan kitelepülnek a teraszok is, így minden adott lesz egy kellemes beszélgetős tavaszi sziesztázáshoz! A nap további része a vizuális kultúra jegyében telik majd: fotográfia és film kerül terítékre mindazok közreműködésével, akik az elmúlt évben alkotó jelleggel járultak hozzá a negyed arculatának formálásához (építészek, városrehabilitálók, tervezők, táj- és kertépítészek, fotósok és filmesek).


10.00-11.00.Uránia Nemzeti Filmszínház, Kávézó - a Mesél a Palotanegyed… című örökségvédelmi pályázat nyilvános eredményhirdetése
11.00-11.20.Uránia Nemzeti Filmszínház - idegenvezetés az Europa Nostra-díjas épületben
11.30-13.00.BeyondBudapest-túra a Palotanegyedben a győztes pályázókkal
14.00-15.00.Mikszáth tér - „palotanegyedi uzsonna”
15.00-16.00.
Lumen Galéria - Belsőudvar Program – fényképkiállítás-megnyitó és pályázathirdetés
16.00-17.00Zappa Caffé alsó szintje - filmvetítés: a
Duna Televízió Vannak vidékek sorozatában forgatott film a Palotanegyedről

Nincsenek megjegyzések: