2010. 11. 15.

A belvárosi templomok meséi

*Baglyas Erika felvétele
A Budapest Szíve Program keretében 4 ’A belvárosi templomok meséi’ című sétán vehettek részt ingyenesen a Budapest imádó sétázók. Az egyenként 1,5-2 órás templom sétákon kivételes lehetőségünk volt ismerkedni a Szerb utca ékével a pesti Szerb Templommal. Zorán atya jóvoltából megnézhettük a templom védőszentjének, Szent Györgynek egy kis kézcsont ereklye darabját is. A játékos kedvű vendégek - a szakrális terek közötti megállók alkalmával - ajándékokat nyerhettek. A meghitt hangulat mellett ismerkedni is tudtunk egymással és főleg a pesti Belvárossal.
Külön köszönet illeti az Ybl Palotát, a Pesti szerb templomot, a Egyetemi templomot, Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomot, a Nagyboldogasszony Magyar Ortodox székesegyházat hogy lehetővé tették számunkra a hely megtekintését.
Reméljük, hogy hasonló lelkesedéssel indíthatjuk december 30-án és 31-én ’A Belváros rejtett titkai’ című soron következő ingyenes sétáinkat. Aki személyesen is ott lehetett és van kedve küldjön egy visszajelzést a Budapest Szíve Kft-nek, köszönjük.

Nincsenek megjegyzések: