2010. 09. 15.

KÖN napi meglepetés séták!

A Kulturális Örökség Napjai (KÖN) alatt 2010. szeptember 18-19-én Budapesten és vidéken számos intézmény, közösség, műemlék tárja ki kapuit a városszerető és tisztelő érdeklődők előtt. Évente egyszeri ingyenes lehetőség, hogy megismerjük fővárosunk eldugott, lezárt tereit. Érdemes előre tervezni a programot, hogy a város különböző részein lévő helyszínekre és sétákra odaérjenek. A programokról tájékozódni a kihelyezett programfüzetből és az oroksegnapok.hu oldalon lehet. A látogatható helyszíneket hatalmas kék zászló fogja jelezni, a séták vezetőinek nyakában pedig Kulturális Örökség Napjai feliratú lógót látnak majd.

Kalandra fel hát, lássuk mit kínál a Beyond Budapest idén?

Az elmúlt három esztendő KÖN napi programjainak legnépesebb városnéző sétáit a Budapest Beyond Sightseeing csapata szervezte. A 'Kortárs Művészet Instant 6in1' túra után 'Harangzúgás a kis Vatikán'-ban című sétáink debütáltak a 2008-as és 2009-es KÖN napok alkalmával.
Idén két sétát is indítunk:

'Barangolás a Palotanegyedben'
1,5 órás séta a pesti Palotanegyed gyöngyszemei között.
Szeptember 18. 10:00 óra; találkozó a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőinél

'Nyócker Csillagai'
2-2,5 órás utazás ez elfeledett nyolcadik kerületi zsidó emlékek nyomában.
Szeptember 19. vasárnap 18:00 óra; találkozó a Gutenberg tér játszóterén.
A séták ingyenesek és a kiírt időben pontosan indulnak. Kérjük vendégeinket, hogy ne késsenek.
Előzetes bejelentkezés nem szükséges. A sétákon jegyzetelni, videót és hangot rögzíteni a séta előtt a vezetővel történt egyeztetés után lehet.

További KÖN utáni sétáinkra on-line jelentkezhet, akár most azonnal!
www.beyondbudapest.hu

Nincsenek megjegyzések: