2008. 07. 21.

Láthatatlan szálak


Mennyi az esélye annak, hogy reggel elindulsz egy Beyond túrára, és délutánra a Nyolcadik kerület közepén egy elrejtett műteremházban véletlenül rábukkansz az édesapád réz domborművére? Nem túl sok. De ez történt. Ilyen szálak (is) vezetnek a Józsefvárosba...Mert mindenki megtalálhatja a Nyolckerbe vezető láthatatlan ám létező kapcsolódási pontjait.
Mi most Fellegi Ádám zongoraművész domborművéről beszélünk, és magáról Fellegi Ádámról, aki ezt az esetet hallva meghívott minket lakáskoncertjére. De meséljen ő helyettünk: (Ti pedig nézzétek meg a honlapját, mert szuper: http://www.fellegiadam.hu/!!!)

A sütemény receptje
Hozzávalók:
1 db Fellegi Ádám, lehetőleg érett, 64 éves
30-40 db abszolút zenei mestermű (Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Wagner Debussy, Bartók, stb.). Az egyes darabok kiválasztásánál semmi kompromisszum, csak a legmagasabb szintű műalkotások kerülhetnek szóba! A műfaj főleg zongoramuzsika, de lehet opera- vagy szimfóniaátirat is
10-15 db könnyű, szórakoztató zene, habosításra (Strauss, Gershwin, jazz, ragtime, Für Elise, Török induló)
3-4 db szóbeli magyarázat, egyenként 3-4 percesek. Ezek maguk is háromkomponensűek legyenek:
zenetechnikai elemzés és demonstráció, de közérthetően!
zenetörténeti háttérfestés, történeti és művészettörténeti, valamint históriai-filozófikus megvilágítások, akár anekdoták is,
humor.
Elkészítés: a hozzávalókat jól összerázzuk, kb. 30-40 éven át érleljük, és alaposan összedolgozzuk, majd az így elkészült keveréket a közönség kezdetben langyos, majd egyre forróbb szívében ropogósra sütjük.Tálalás: az így elkészült süteményt egyéni igények szerinti darabokra vágva (vigyázat, semmiféle cukrozás!) szétosztjuk az igénylők között. Hatása eltart a következő koncertig.A várható terápiás hatás: a koncertélet újra önfinanszírozóvá válik, a közönség életenergiája és optimizmusa jelentős mértékben növekszik.


AND
Az Echo Tv keddi (július 22) adásában láthattok egy összeállítást a Budapest Beyond Sightseeing csapatáról. Nézzétek velünk 16:30kor a Vállalkozz Okosan című műsort.

Nincsenek megjegyzések: