2008. 05. 31.

Kalandorok a láthatáron



Az Urbitális zárónapján 50 (!) városlakó jött velünk felfedezni és megismerni a Nyolcadik kerületet. A Magyar Nemzeti Múzeum körüli utcákon át vezetett utunk a Mikszáth térig, majd trolipótlóra pattantunk és bevettük a Magdolna negyedet. A túra végén lelkes Budapest felfedezők vágtak neki hazaútjuknak, szerte a főváros rejtett zugaiba. Minden résztvevőnek és érdeklődőnek köszönjük a bizalmat és a sok dicséretet ;)

Képek az Urbitális sétáinkról

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

háhá szuper volt, élveztem nagyon!!!
kecso

Zsuzsa (néni) írta...

Még most is a tegnapi séta hatása alatt vagyok... Ajánlom mindenki figyelmébe a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtár Budapest-képarchívumát, ahol az érdeklődők megcsodálhatnak nagyon sok fotót, képeslapot fővárosunk gyönyörű épületeiről. Az adatbázisban többszempontú keresésre van lehetőség (Pl. az építész nevére, közintézmény nevére, kerületre, utcára, házszámra is lehet keresni).
http://www.fszek.hu/adatbazisok/sajat_adatbazisok/budapest-keparchivum
Én a tegnapi séta után most éppen egy virtuális sétát teszek az adatbázisból kikereshető képek segítségével.
Köszönet Manónak és Gyurinak! Olyan jó volt ennyi látott és hallott érték, szépség kapcsán büszkének lenni arra, hogy ez mind a miénk. A Mikszáth téren, miközben Gyuri a gyufa feltalálásáról mesélt a csoportot látva egy feltehetően külföldre szakadt hazánk fia csapódott hozzánk és az után érdeklődött, hogy honnan jöttünk? Barátnőm mondta, hogy a környező kerületekből. Vicces volt, hogy új útitársunk sehogy sem értette mi a csudát keresünk mi itt: "De hiszen akkor maguk ezt mind tudják!" :o)
Igen mi most ezt már mind tudjuk!!!