2008. 05. 31.

Kalandorok a láthatáron



Az Urbitális zárónapján 50 (!) városlakó jött velünk felfedezni és megismerni a Nyolcadik kerületet. A Magyar Nemzeti Múzeum körüli utcákon át vezetett utunk a Mikszáth térig, majd trolipótlóra pattantunk és bevettük a Magdolna negyedet. A túra végén lelkes Budapest felfedezők vágtak neki hazaútjuknak, szerte a főváros rejtett zugaiba. Minden résztvevőnek és érdeklődőnek köszönjük a bizalmat és a sok dicséretet ;)

Képek az Urbitális sétáinkról

2008. 05. 30.

Coming Soon

Újra képernyőn a Budapest Beyond Sightseeing. Szombat este hétkor nézd Te is a Fókusz Pluszt.

2008. 05. 28.

Vállalkozói szemmel



Az elmúlt századok értékei és a jövő lehetőségei - Vállalkozói szemmel -
Sétatúra a Palotanegyedben címmel Június 7-én és 8-án tartunk túrát.

A Beyond Budapest Sightseeing kezdeményezésére megvalósuló programon Zentai Oszkár Józsefváros Ifjúsági és Sport tanácsnoka, valamint Alföldi György és Tibor Tamás a Rév 8 ZRt. munkatársai is kalauzolnak Benneteket a Nyócban. Cél a Palotanegyed rehabilitációja kapcsán felmerülő befektetési lehetőségek közvetítése. Zentai Oszkár beszámol a Józsefvárosi Ifjúsági Vállalkozói Programról, mely lehetőséget nyújt fiatal vállalkozó szelleműeknek. A programot másfél órásra terveztük és a Mikszáth Kálmán téri Lumen Galéria elől indul mindkét nap 14 órakor. Részvétel előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. Ehhez írjatok a tura@palotanegyed.hu e-mail címre. Részletes felhívás hamarosan olvasható lesz a http://www.palotanegyed.hu/ on-line közösségi portálon, amit addig is látogassatok.

2008. 05. 27.

megújult honlap

Negra cica újraéledt. A Beyond on-line felületei: ez a blog és a honlapunk is megszépült. Reméjük érthetőbb (magyar menü is van) és találtok pár izgalmas fotót, beszámolót. Véleményekkel és kérdésekkel továbbra is bombázhattok bennünket.

A következő Beyond fellépés május 31-én lesz 10 órás kezdéssel. Kérünk Benneteket, hogy pontosan érkezzetek (10:01) a Magyar Nemzeti Múzeumhoz.

2008. 05. 16.

Civil utcaszépítés

A Nyolcadik kerületi lakók, vállalkozók és az Önkormányzati képviselők összefogásával civil utcaszépítés valósul meg a Mikszáth téren és a Krúdy utcában. A szervezés feladatait a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a http://www.palotanegyed.hu/ vállalta magára. Közleményük szerint:

'A kellemes vasárnapi programnak tervezett közösségi esemény során összesen 11 körtefát, közel 100 cserjét és 3400 virágot fogunk kiültetni, ehhez 10 m3 új virágföldet használunk majd fel.' Minden érdeklődőt szeretettel várnak 2008. május 18. 10 órától a Mikszáth Kálmán téren!


Helyszínek: Budapest VIII. ker., Mikszáth Kálmán tér, Lőrinc Pap tér, Krúdy Gyula utca
Közös ebéd: 13:00, Mikszáth tér
Sajtótájékoztató: 14:00, Mikszáth tér
További információ:
Szűcs Péter egyesulet@palotanegyed.hu

2008. 05. 15.

szülinapi tortatúra

Kedves Barátaink, ma egy szülinapos meglepetéstúrájával lettünk gazdagabbak. A Nyócker izgalmas kapualjai után a Horváth Mihály téri Cukrászda kedveskedett egy szikrázó csokitortával. A tervezett négy óra együttlét a kitartásunknak és a kíváncsiságunknak köszönhetően öt óra lett. A felhőszakadást még így is éppen megúsztuk.


2008. 05. 10.

A 3 órás Urbitális séta


Az Urbitális Városi Majális lelkes vendégei 2+1 órás, ingyenes túrán ámulhattak a Nyócker csodáin. A Palotanegyed lomtalanítás utáni romhalmazán 33-an keltünk át. Dacolva az autósokkal a Nemzeti Múzeumtól a Szentkirályin át eljutottunk a Mikszáth térig. A 9-es busszal átevickéltünk az elfeledett hajózható csatornán. A Magdolna negyedben aztán jöhettek az élő kalandok. A cukrászdában volt az előétel, utána Kis Kálmánné Sárközy Éva nappalijában a sztereotíp fogyi. A zsúfoltság gyorsan barátságos légkörré vált. A túra végén mosolygó 33 ember vált el, reméljük nem örökre. Köszönjük a figyelmet és az aktív részvételt.
aki on-line látogatná a Nyóckert: http://www.palotanegyed.hu/
aki visszatérne vagy ajánlaná túránkat:
- május 15-én csütörtökön az eredeti Beyond Budapest, 4 órás túra - előzetes bejelentkezés
- május 31-én szombaton 'A Nyócker málló pompája', 2 órás túra - ingyenes

2008. 05. 09.

Beyond Műértő

Magyarország egyik legszínvonalasabb művészeti folyóirata a Műértő érdemesnek találta programunkat egy flekkre. A cikk szerzője nem akárki: Pilinger Erzsébet művészettörténész, Kállai Ernő ösztöndíjas és a Knoll Galéria vezetője.
A lap ugyan nem túl olcsó, de megéri az árát. Ezt tessenek benne keresni: 'Séta a Nyóckerben - Beyond Budapest'
Persze nem érdemes itt abbahagyni az olvasást. A cikkek közül, hadd ajánljuk Iványi-Bitter Brigitta 'Köldöknézés és üstökösök' című összeállítását a magyar animációról. Az 'Art and business – hazai konfliktuszóna' (Szoboszlai János, Spengler Katalin), pedig kötelező.
http://hvg.hu/hvgmuerto.aspx - művészeti és műkereskedelmi havilap
http://www.artportal.hu/ - kortárs magyar művészeti adatbázis
http://www.prae.hu/ - általános művészeti portál

2008. 05. 07.

Pesti Műsor

Ha még nem voltál ma újságosnál itt az ideje, hogy leugorj egy Pesti Műsor-ért. Csejtei Orsi Last minute-show a Nyóckerben című írásán túl olvashatsz a Mediawave-ről és a Morcheeba-ról is.
Hogy mennyire last minute a Beyond Budapest Sightseeing túrája, nézd meg a palotanegyed.hu-n.
AND coming soon...ABSZOLÚT az M1 műsorán csütörtök este 23:15-től.

2008. 05. 06.

Palotanegyed.hu és Civilek a Palotanegyedért Egyesület

Kedves Barátaink!

Örömmel jelenthetjük, hogy a palotanegyed.hu és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület összefogásaként létrejön egy aktív on-line és élő közösség. Az arculat kialakításában Te is segíthetsz. Pályázz a Palotanegyed logójának tervével és nyerj 25 ezer forintot. Az egyesülethez csatlakozó civilek, vállalkozók és politikusok nyomban elkezdik újjáépíteni és megszépíteni a Palotanegyedet. Június 6-7-8-án, pedig Palotanegyed Fesztivál és Krúdy Napok töltik meg pezsgéssel a Nyóckert. További hírek és kommentek a palotanegyed.hu oldalon.

Urbitális séta a málló pompában









Kedves Érdeklődő!

Május 10-én szombaton 10 órás kezdéssel ingyenes sétatúrát tartunk! Ez az esemény nem jöhetne létre a Studio Metropolitana támogatása nélkül - köszönet érte. A barangolás a 'Nyócker málló pompája' nevet viseli és 2-2,5 órásra terveztük. Minden kalandozni vágyót szeretettel várunk. Találkozó a Magyar Nemzeti Múzeum előtti Arany szobornál. A séta az Urbanisztikai Városi Majális egyik programa. Mi birtokba vesszük a várost, és Te?
A május 9-i 'A gettóban más szemmel' című túránkról kérjük érdeklődjön emailben.

Éljen május 1.!

Éljen május 1.!

A napsütéses ünnepen vállalkozott hat bátor a közös kirándulásra. A Bródy Sándor utcai palotacsavar fotóját Judit a túra hivatalos, de nem hivatásos fotográfusa osztotta meg velünk. A Palotanegyedben ünnepnapokon kitágulnak a terek, eltűnnek az autók és az emberek. Így volt ez most is,hogy láthassuk mi az, amit kitakar a gép meg összefirkál a barbár. A pesti Palotanegyedet. A körúton túl nagyobb élet fogadott bennünket. Még úgy is, hogy a Horváth Mihály téri 'kedvenc' cukrászdánk zárva volt. A főváros legjobb vaníliás csigáinak álma, így szertefoszlott. Il ritorno! Vigasztalhatott bennünket a Józsefvárosi Plébániatemplom (aka cigánytemplom) privát orgonaelőadása. Na meg Éva néni isteni fasírtja. A nem mindennapi műteremlátogatás sem maradt el. Most Minyó Szert Károly műtermében jártunk és ámultunk. Fényérzékeny papírokból meg fényes pillanatokból volt bőven. A mester még a hazatérő fotók titkába is beavatott bennünket. A következő kiállításmegnyitó időpontjáról hírt adunk! Köszönjük, hogy eljöttetek.